Вчені знайшли простий спосіб запам'ятовувати сни

Вчені з'ясували, як зробити сни більш яскравими Австралійські вчені провели нове дослідження з метою визначити спосіб, який допо...

Вчені знайшли простий спосіб запам'ятовувати сни
Вчені з'ясували, як зробити сни більш яскравими
Австралійські вчені провели нове дослідження з метою визначити спосіб, який допоможе краще запам'ятовувати сни.
Результати дослідження, опубліковані в науковому журналі Perceptual and Motor Skills, показали, що вживання піридоксину, більш відомого як вітамін B6, допоможе краще запам'ятовувати сни. В ході наукового експерименту вчені з університету Аделаїди спостерігали за 100 учасниками з Австралії, частина яких щодня вживала плацебо, а інша частина - вітамін B6 перед сном.
В результаті з'ясувалося, що піридоксин підвищував яскравість сновидінь, а також допомагав учасникам дослідження краще запам'ятовувати свої сни, повідомляється на офіційному сайті університету Аделаїди.
«Результати нашого дослідження показують, що прийом вітаміну B6 покращує здатність людей запам'ятовувати свої сни на відміну від прийому плацебо», - повідомив провідний автор дослідження, доктор Денхолм Аспі, зазначивши, що мова йде про високі дози вітамінів групи B. Фахівець заявив, що вживання малих доз піридоксину не чинило ніякого впливу на потенційну ясність сну.

«Необхідно провести додаткові дослідження, щоб з'ясувати, які безпечні дози вітаміну B6 впливають на можливість запам'ятовувати сни. Нам також не вдалося знайти зв'язок між раціоном харчування учасників дослідження і запам'ятовуванням снів, хоча можна припустити, що ті люди, які регулярно вживають продукти з високим вмістом вітаміну B6, найімовірніше, краще запам'ятовують свої сни», - додав він у звіті.
Нагадаємо, вітамін B6 міститься в таких продуктах харчування, як нут, лосось, яйця, куряче філе, а також в свіжих фруктах і овочах, включаючи картоплю, банани і авокадо.

Related

Цікаво 7552471179196744391

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item