ПАРЄ з посиланням на Донбас ухвалила резолюцію про новий тип загрози - гібридній війні

ПАРЄ з посиланням на Донбас ухвалила резолюцію про новий тип загрози - гібридній війні
Гібридні війни призводять до реальних жертв - резолюція ПАРЄ
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила нову резолюцію, головним меседжем якої є заклик до протидії гібридним війнам та необхідністю ліквідувати юридичні прогалини щодо цього.
Про це повідомив віце-президент ПАРЄ, голова української делегації Володимир Ар’єв.
"Це вже друга за тиждень резолюція, з тих що я готував, спрямована на боротьбу з інформаційними атаками джерел гібридних воєн, головним з яких є Росія. В ній, крім стурбованості, є цілком конкретні звернення", - написав він. 
Ар’єв додав, що заклики до Москви не матимуть результату. Ці дії направлені "об‘єднання зусилля здорової частини світу для лікування від інформаційної інфекції російського виробництва".
Проти подібної резолюції висловився лише один член ПАРЄ – німецький комуніст, який їздив до терориста Олександра Захарченка.
Віце-президент ПАРЄ цитує ключові моменти цієї резолюції. Зокрема, йдеться про новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та кібернетичних мереж.
"Все ширше використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм", - йдеться в резолюції.
За його словами, існує "надзвичайно важлива потреба у розробці інструментів для захисту демократії від "інформаційної зброї", зберігаючи при цьому свободу слова та свободу ЗМІ".
Нагадаємо, раніше ПАРЄ де-факто визнала Донбас окупованою частиною Росії, ухвалила резолюцію про протидію російській пропаганді та закликала Москву припинити постачаннязброї, боєприпасів та військових на Донбас.

Related

Події у світі 4316004361601186012

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item