Україні треба думати про себе, рятувати себе - Безсмертний

Україні треба думати про себе, рятувати себе - Безсмертний

Україна вже ніколи не зможе повернутися у склад Росії, навіть цивілізаційно.
"Це очевидно і зрозуміло, що цей кордон вже не повернеш. Бо те, що відбувається сьогодні в Україні – революція за революцією, те, що відбувається у системі органів влади та суспільства, його вже до Росії, яка на рівні громадському та владному хворіє "імперськими бацилами", не повернути", – заявив український політик Роман Безсмертний на телеканалі ZIK.
"Якби ми вернулися на 5 років назад, то Україна мала би крокувати у напрямку Європи. Але сьогодні Україні треба хворіти україноцентричністю. Бо ті консервативні рухи, які сьогодні заполонили Європу, починаючи з Угорщини і до Німеччини, свідчать про те, що нам треба думати про себе.
Треба почати думати по-іншому. Слово патріотизм – це вже не слово, що я іду і веду Україну у цивілізований світ. Воно означає, як врятувати себе.
Бо якщо вже після Угорщини та Польщі Білорусь починає говорити, що ми когось там не влаштовуємо, то це означає, що ця україноцентричність та відданість державі – це завдання № 1. Це стосується усього. Хочете побудувати промисловість – будуйте вітчизняну. Треба дбати про національні ринки. Щоб не відбувалося у нашій державі, на це треба дивитися з точки зору України та українського суспільства", – вважає Безсмертний.
У вересні 2017-го Верховна рада прийняла Закон "Про освіту". Навколо мовної статті закону виникли суперечки. Занепокоєння висловили Угорщина, Румунія та Молдова. Там вважають, що український закон порушує права їхніх меншин. Пізніше Міністерство закордонних справ відправило закон "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії. Там не згодні з претензіями угорського уряду, що мовна стаття українського Закону "Про освіту" обмежує права національних меншин.

Related

Суспільство 7892691735970189450

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item