ПАРЄ закликала Росію припинити постачання зброї та військових на Донбас - ЗМІ

ПАРЄ закликала Росію припинити постачання зброї та військових на Донбас - ЗМІ
Таким чином Європа сподівається  припинити хвилю переміщення людей в Україні
Парламентська асамблея Ради Європи закликала Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.
Така теза міститься в резолюції ПАРЄ Гуманітарні потреби та права внутрішньо переміщених осіб в Європі, повідомляє Укрінформ.
"Асамблея закликає російський уряд поважати права внутрішньо переміщених осіб (ВПО), зокрема утриматися від постачання зброї, боєприпасів та військового персоналу, що призводить до подальшого порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини ВПО у відповідних районах конфліктів; надати доступ місіям міжнародних гуманітарних спостерігачів до відповідних зон конфліктів для аналізу гуманітарних потреб ВПО та надання гуманітарної допомоги", - йдеться у документі.
Окрім того, ПАРЄ закликала Україну та Росію підтримувати проекти відновлення прав переселенців.
Асамблея також закликала обидві сторони утримуватися від будь-яких дій, які призведуть до подальшого внутрішнього переміщення людей і ускладнять гуманітарну ситуацію вимушених переселенців на порушення міжнародного гуманітарного права.
Як додає віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вона звернула увагу колег євро парламентарів, що внаслідок російської війни на Донбасі і в Криму Україна має більше 1 мільйона 700 тисяч переселенців. Це найбільша кількість переміщених осіб з часів Другої світової війни в Європі. Однак попри це Україна не спричинила Євросоюзу міграційних проблем.
За її словами, в доповіді ПАРЄ мова йде не лише про українську ситуацію, а й інші регіони, зокрема, Грузію, Кіпр, інші країни, там викладені рекомендації допуску МКЧХ до постраждалих на всі території, покращення роботи контрольних пунктів на лінії розмежування, необхідність розмінування постраждалих регіонів.
"Але ключове: тільки демілітаризація Донбасу і повернення миру на українську землю можуть радикально змінити і покращити ситуацію з переселенцями", - підсумувала вона.
Резолюцію підтримали 76 членів ПАРЄ.
Також 25 квітня ПАРЄ одностайно ухвалила резолюцію про підтримку протидії російській пропаганді на рівні Європейського Союзу.
24 квітня Асамблея РЄ ухвалила рішення, у якому фактично визнала окупацію окремих районів Донбасу Російською Федерацією.

Related

Події у світі 1008217362813788393

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item