В ЄС склали рейтинг ставлення країн Європи до Росії

У Брюсселі проаналізували ставлення країн ЄС до Росії

Найжорсткіше до Російської Федерації ставляться в Великобританії, Швеції, Литві та Польщі. А найм'якше - в Угорщині, Болгарії, Кіпрі, Мальті та Греції.

 
Найбільш лояльні до Росії Угорщина і Болгарія. Такі дані містяться в карті рейтингу ставлення країн-членів ЄС, а також деяких сусідніх країн до Росії. Такі дані оприлюднило брюссельське видання Bruxelles2.
 
В основу дослідження покладено позиції країн під час дискусій всередині Євросоюзу щодо політики економічних санкцій відносно Росії, а також недавні рішення окремих країн про висилання російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в британському Солсбері.
 
Так, на думку авторів видання, найбільш жорстка щодо Росії політика Великобританії, Швеції, Литви і Польщі.
 
Просто "жорстким" характеризується ставлення до РФ Естонії, Латвії, Данії, Чехії, Румунії, Албанії та Норвегії (останні дві не є членами ЄС).
 
Змішані позиції в політиці відносно Москви відзначаються у Франції, Німеччині, Фінляндії, Нідерландах, Ірландії, Хорватії, а також у Боснії та Герцеговині (не є членом ЄС).
 
М'якою до Росії, на думку експертів, є політика Італії, Іспанії, Португалії, Словаччини, Австрії, Словенії, Бельгії, Люксембургу, Чорногорії, Македонії і Туреччини (останні три - не є членами ЄС).
 
При цьому найбільш лояльними до РФ із "дуже м'якою" позицією визначені такі країни, як Угорщина, Болгарія, Кіпр, Мальта, Греція, а також Сербія (не входить в ЄС).
 
Нагадаємо, в Німеччині заявили, що дипломатичний бойкот є відповіддю на російську політику останніх років.

Related

Події у світі 3735987074371037935

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item