СБУ викрила масштабну схему незаконного переправлення нелегалів до країн ЄС

СБУ викрила масштабну схему незаконного переправлення нелегалів до країн ЄС
Зловмисники переправили кілька десятків нелегалів, серед іншого з країн із підвищеною терористичною загрозою
Департамент контррозвідки Служби безпеки України у Сумській області викрив міжнародну злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням вихідців із Близького Сходу та Центральної Азії до країн Євросоюзу.
"Вони розшукували потенційних "клієнтів", як серед іноземців, які перебувають в Україні, так і серед жителів країн з підвищеною терористичною загрозою. Ділки виготовляли замовникам підроблені візи у країни, переліт до яких передбачав пересадку в країнах ЄС. У європейських аеропортах нелегали зверталися в держустанови країни за отриманням статусу біженця", - розповіли у СБУ.
Як повідомляється, таким чином зловмисники встигли переправити до країн ЄС кілька десятків нелегалів.
"За свою "послугу" ділки отримували до $1,5 тисячі з кожного мігранта. Оперативники спецслужби затримали у Києві організатора каналу, який є вихідцем з однієї з країн Близького Сходу, і отримав українське громадянство, та його спільника під час передачі чергових комплектів підроблених документів", - додали у відомстві.
Під час обшуків правоохоронці вилучили значну кількість підроблених документів і комп'ютерну техніку з програмним забезпеченням для їх виготовлення.

Related

Події в Україні 8973848580206349504

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item