Двері НАТО відчинені для України - штаб Альянсу

Двері НАТО відчинені для України - штаб Альянсу
Ян Брукс

В Альянсі відзначили прогрес з реформами в Україні, але підкреслюють, що необхідна і політична реформа, і доведення до кінця судової реформи.

Двері НАТО відчинені для України, проте необхідно розуміти, що прийняття України до складу Альянсу буде політичним рішенням. Про це заявив генеральний директор Міжнародного військового штабу НАТО, генерал-лейтенант Ян Брукс на прес-конференції в Києві в понеділок, 23 квітня.

"Треба розуміти, що рішення про прийняття України до складу НАТО - рішення політичне. Двері НАТО відчинені, про що свідчить недавній вступ Чорногорії. Але основою для цього є темп і обсяг реформ, які повинні бути реалізовані на шляху до НАТО", - заявив Брукс.
Він також відзначив суттєвий прогрес України на шляху реформ.
"Прогрес України на цьому шляху є дуже суттєвим. Зокрема, з огляду на ті реформи, які були проведені у Збройних силах України. Україна дуже успішно просувається шляхом реформ, але звичайно, на деяких ділянках треба долати деякі перешкоди. Необхідна і політична реформа, і доведення до кінця судової реформи, аби був створений необхідний простір, який відповідатиме загальним стандартам", - додав він.
Нагадаємо, 12 квітня постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що США хочуть бачити Україну в НАТО, хоча цей шлях буде довгим.
Раніше в НАТО визнали за Україною прагнення стати в майбутньому членом альянсу і привласнили їй статус країни-аспіранта.

Related

Події у світі 1936348682787779884

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item