Укроборонпром закуповує російські комплектуючі для гелікоптерів - розслідування

Укроборонпром закуповує російські комплектуючі для гелікоптерів - розслідування
Авіакон ставить на гелікоптери російські лопаті, куплені через фірму сина заступника глави Укроборонпрому
Авіаремонтний завод Авіакон, що входить до державного концерну Укроборонпром, закуповує лопаті несного гвинта до гелікоптерів типу Мі-8 російського виробництва, попри заяви оборонного концерну про повну відмову від російських деталей, йдеться у розслідуванні програми Схеми: корупція в деталях.
Завод Авіакон закуповує лопаті несного гвинта у української компанії Вертолсервіс, яка виграла відповідний тендер в лютому 2018 року.
​Журналісти з’ясували, що Вертолсервіс через посередників закуповує авіапродукцію виробництва російського Улан-Уденського лопатного заводу, який є дочірньою компанією Улан-Уденського авіаційного заводу. Останній входить до холдингу Вертольоти Росії державної корпорації Ростех.
"І Улан-Уденський авіаційний завод, і Вертольоти Росії перебувають під санкціями РНБО України. Проте Улан-Уденський лопатний завод, який належить до тієї ж групи, наразі під санкціями не перебуває", - йдеться в розслідуванні.
За даними Схем, одним із засновників Вертолсервіса є син заступника гендиректора Укроборонпрому Олександра Стеценка – Сергій Стеценко.
Стеценко та другий засновник Вертолсервіса Сергій Кіршин підтвердили, що компанія справді постачає на Авіакон лопаті Улан-Уденського заводу.
"Ви ж розумієте, що вони виробляються тільки в Росії. Ну, можна ще виробляти, наприклад, на Західній Україні, рубати смереки, стругати з них лопаті і потім ставити на наші гвинтокрили, і рятувати наших поранених бійців, вивозити з бойової зони до шпиталів, і так далі", – зазначив Стеценко.
За словами голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, у питанні озброєння української армії мета виправдовує засоби.
"Якщо нашим хлопцям, щоб їх озброїти, треба щось привезти з РФ, щоб вони ще краще воювали з РФ, то це тільки викликає нашу повагу", - сказав він.
Нагадаємо, розслідування журналу Новое Время про корупційні схеми в оборонній сферіспровокувало гучний скандал з нардепом Сергієм Пашинським. 

У матеріалі йшлося про низку серйозних порушень під час закупівель в оборонному секторі, які в Україні є засекреченими. За даними джерел НВ, кінцевим бенефіціаром цієї схеми є нардеп і екс-глава наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський. У відповідь редакція отримала вимоги спростувати матеріал і погрози судових позовів від юридичних осіб, які є фігурантами статті.
Пашинський відповів, що "з повагою ставиться до професійної роботи журналістів і ніколи б не дозволив собі погроз" на їхню адресу та подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ Видавничий дім Медіа-ДК, який видає Новое время. 

Related

Економіка 7349251660977020268

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item