Ракетні удари по Сирії: Україна висловила солідарність зі США, Британією та Францією

МЗС України підтримує ракетні удари по території Сирії

Міністерство закордонних справ України заявило, що офіційний Київ солідарний з Вашингтоном, Лондоном та Парижем і підтримує ракетні удари по території Сирії у відповідь на хімічні атаки у місті Дума.

Про це йдеться у розповсюдженій заяві МЗС України.
"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї будь-ким, будь-де і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, мають бути притягнуті до відповідальності", - зазначили в МЗС.
Українські дипломати також підкреслюють, що режим сирійського президента Башара Асада за підтримки РФ унеможливлює вирішення конфлікту у Сирії відповідно до статуту ООН.
Президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точних ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Велика Британія. Однією з цілей США під час операції став науково-дослідний центр у Дамаску.
Водночас сирійське телебачення повідомило, що країна відреагувала на атаку і розгорнула ППО.

7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в місті Дума (передмістя Дамаска) загинуло щонайменше 85 осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, більш ніж у півтисячі жителів було зафіксовано симптоми отруєння в результаті хімічної атаки.
США різко засудили хімічну атаку і заявили, що Росія, враховуючи її незмінну підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, повинна нести відповідальність за те, що сталося. Російські військові заперечують сам факт застосування хімічної зброї в Думі.

Related

Події у світі 6125489624409817188

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item