Гагарін би плакав. Американська компанія запускає перший готель в космосі

Космічний корабель "Восток", на якому Юрій Гагарін вперше вийшов в космос
Через 56 років після польоту в космос Юрія Гагаріна, американська компанія оголосила про будівництво першого космічного готелю. Бажаючим вже пропонують 12-денні тури у відкритий космос і навіть беруть завдаток за майбутню подорож.
НВ з'ясувало, коли з'явиться перший космічний готель, і як Стів Джобс ледь не став жертвою космічного туризму.
Космос в маси
Сьогодні, ідея туристичного бізнесу в космосі стала доволі популярною. Наприклад, творець компанії Virgin Group Річард Бренсон і керівник Amazon Джеффрі Безос вже реалізовують комерційні проекти космічного туризму в своїх дочірніх підприємствах. Але заковика в тому, що подібні компанії за суму приблизно в $200 000 дають можливість лише кілька хвилин подивитися на Землю з ілюмінатора, і відразу ж повернутися додому.
Рішення прийшло від американського старт-апу Orion Span, який представив проект космічного готелю Aurora Station на саміті Space 2.0 в Каліфорнії.
Компанія розробила модульну космічну станцію, яка здатна вмістити шість гостей (разом із двома членами екіпажу) протягом 12-денної космічної подорожі.

Фото: https://www.orionspan.com/
Проект першого космічного готелю Aurora Station

Фото: https://www.orionspan.com/
Досі, всі туристичні польоти в космос відбувалися на російських кораблях Союз, під егідою Роскосмосу і американської Space Adventures. Ціна такого задоволення становила від 20 до 40 мільйонів доларів.
Тепер же, туристи, які захочуть відвідати перший в світі космічний готель Aurora Station, повинні будуть заплатити всього дев'ять з половиною мільйонів доларів.

Related

Цікаво 4790621643392906279

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item