У Росії знищують лабораторії, де міг створюватися "Новачок"

У Росії знищують лабораторії, де міг створюватися "Новачок"

Філія Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології в Шиханах Саратовської області зносить свої корпуси.
Там могли створювати нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою отруїли шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля в Солсбері. Про це розповів глава закритого адміністративно-територіального утворення Шихани Андрій Татаринов, передає РІА "Новости" .
"ДержНДІОХТ - це інститут, який зараз, після завершення програми знищення хімзброї, знищує сам себе. Зараз там йде знесення корпусів, все будівельне сміття проходить через високотемпературні печі. Обпалене сміття складується на спеціальному полігоні. Це все проводиться з метою очищення території інституту для подальшого розвитку там якогось нового виробництва", - заявив Татаринов.
В інституті працюють 200 жителів міста. Будинки зносять, бо раніше в ньому працювали з отруйними речовинами. Саму територію можна використовувати для розвитку нових виробництв.
"Я думаю, що керівництво інституту спільно з федеральними структурами знайде можливість для подальшого використання території інституту для інших цілей", - додав Татаринов.
Державний інститут технології органічного синтезу з дослідним заводом, який розробляв радянську хімзброю, було створено в 1961 році. У 2008 році його ліквідували. При цьому залишилися 33-й Центральний науково-дослідний випробувальний інститут Міноборони Росії з полігоном, бригада радіаційного, хімічного і біологічного захисту та полк зарубки і розвідки ядерних вибухів. Шихани є закритим містом.
Раніше Татаринов заявив, що має намір запатентувати бренд "Новачок" в якості торговельної марки для побутової хімії.

Related

Події у світі 3726358603779895319

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item