У Вірменії розпалася правляча коаліція

Мітинг опозиції в Єревані

Національні збори мають обрати прем'єр-міністра, що користується довірою народу, вважають в партії Дашнакцутюн.

 
Вірменська революційна федерація Дашнакцутюн (АРФД) заявила про вихід з угоди про коаліційне партнерство з правлячою Республіканською партією на тлі масових протестів. Про це повідомляється на сайті партії в середу, 25 квітня.
 
"З огляду на ситуацію, що склалася, заявляємо про припинення нашої участі в політичній коаліції Вірменії", - йдеться в заяві АРФД.
 
У партії вважають, що Національні збори мають обрати прем'єр-міністра, що користується довірою народу, а сформований уряд повинен працювати над зниженням напруги у суспільстві і подоланням політичної кризи, а також забезпечити необхідні умови для проведення позачергових парламентських виборів.
 
В АРФД вважають, що криза у Вірменії не може тривати довго, і чекають вирішення ситуації винятково в рамках Конституції та закону.
 
Місцеві ЗМІ зазначають, що у Республіканської партії Вірменії, очолюваної Сержем Саргсяном, котрий подав у відставку з поста прем'єра, залишаються 58 мандатів. Всього в парламенті Вірменії 105 депутатів. Таким чином, незважаючи на вихід Дашнакцутюн з коаліції, парламентська більшість залишається за "республіканцями".
 
АРФД в рамках коаліційного партнерства з Республіканською партією в уряді Вірменії володіла трьома міністерськими портфелями - охорони природи, територіального управління і розвитку, освіти і науки.
 
Нагадаємо, вранці 25 квітня в Єревані вранці на заклик  лідера опозиційного руху, депутата парламенту Вірменії Нікола Пашиняна, поновилися акції протесту проти чинної влади.
 
Пізніше вірменська опозиція вимагала від правлячої Республіканської партії Вірменії "беззастережної капітуляції".

Related

Події у світі 268311564005314915

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item