Угорщина звинуватила Україну в атаці на нацменшини

Угорщина звинуватила Україну в атаці на нацменшини
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто

У міністерстві закордонних справ Угорщини обурені пропозицією президента Петра Порошенка позбавляти громадянства українців із подвійним громадянством.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив Україну в наступі на права нацменшин, коментуючи пропозицію президента Петра Порошенка ухвалити закон про введення санкцій проти українців, які мають подвійне громадянство і брали участь у виборах іншої країни, повідомляє Радіо Свобода.
Угорський міністр заявив, що "президент (України - ред.) разом із Верховною Радою крок за кроком безпрецедентно підло і заздалегідь сплановано наступають на права нацменшин". 
Сійярто додав, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого - позбавляти українського громадянства тих осіб, які отримали громадянство іншої країни - члена Альянсу, оскільки це "нібито є загрозою для національної безпеки України". 
"Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України", - заявив глава МЗС Угорщини.
Нагадаємо, раніше Угорщина наклала вето на рішення про проведення в Брюсселі засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Related

Події у світі 5740156213366630760

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item