Експерт розповів, кого підтримують білоруси в російсько-українській війні


У російсько-українському конфлікті підтримка сторін у Республіці Білорусь розділилася.
Білоруси відстоюють свої інтереси у конфлікті, таку думку висловив експерт Інституту українського майбутнього Ігор Тишкевич.
"Не зважаючи на те, що Білорусь більше знаходиться в російському інформаційному полі, якщо говорити про Крим, більша частина каже, що Росія мала якісь історичні підстави, щоб півострів "забрати". Якщо говорити про війну на Донбасі думки розділилися 50 на 50," - розповів Тишкевич.
Експерт навів приклад, що робитимуть білоруси у разі, якщо Росія спробує окупувати частину територій їхньої держави.
"Цікаве питання задавали білорусам у 2014-16 роках, "що ви будете робити, якщо Росія спробує силою окупувати частину білоруської території?" За розвитку таких подій, вітають прихід росіян від 7 до 10% населення. Більша частина спробувала б прилаштуватися, але від 17 до 25% населення готові чинити збройний опір", - розповів він.
Крім того, експерт зазначив, що невідомо, що було б, якби Крим у 2014 році показав, що 25% населення готові чинити збройний опір в разі спроби анексії.
"В українському конфлікті білоруси стоять на своїх інтересах. Це цинічно і може не подобатись, але своя хата, вона ближче", - додав він.
Росія завезла в Крим авіацію з ядерними боєзарядами ще при Ющенку. Сценарій, розіграний в Грузії, загрожував і Україні.

Related

Події в Україні 8274187072595119611

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item