У РФ Марка Фейгіна позбавили адвокатського статусу

У РФ Марка Фейгіна позбавили адвокатського статусу
Адвокат Марк Фейгін

Відомого російського адвоката, який захищав багатьох політв'язнів, від Pussy Riot до Романа Сущенка, позбавили адвокатського статусу.

Адвокатська палата Москви позбавила Марка Фейгіна статусу адвоката. Про це у вівторок, 24 квітня, повідомив Інтерфаксу сам Фейгін.
"Мене позбавили статусу за три твіти, що стосуються Шарія (Анатолія Шарія, українського журналіста і відеоблогера, - ред.)", - сказав він.
Адвокат зазначив, що вважає рішення незаконним і оскаржить його.
"Я, звичайно ж, оскаржу його в суді, але не сподіваюся, що там буде прийнято справедливе рішення", - сказав він.
Рішення Адвокатської палати Фейгін назвав ганебним, стверджуючи, що воно було винесено через ведення ним політичних справ.
У минулому році український журналіст і блогер Анатолій Шарій звернувся в Хамовницький суд Москви у зв'язку з заявою Марка Фейгіна, який в ефірі радіостанції звинуватив його в педофілії. Позов був задоволений. Суд зобов'язав адвоката спростувати заяву і призначив йому штраф у 66 тис. рублів.
Незабаром після закінчення процесу стало відомо, що адвокат Шарія Сталіна Гуревич подала скаргу на Фейгіна в кваліфікаційну комісію Московської міської колегії адвокатів і Міністерство юстиції, звинувативши колегу в образах її і її клієнта в соціальних мережах до і після процесу. Фейгін називав це спробою вивести його з процесу у справі українського журналіста Романа Сущенка.

Related

Події у світі 1187612148151333053

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item