ПАРЄ де-факто визнала окупацію окремих частин Донбасу Росією

ПАРЄ де-факто визнала окупацію окремих частин Донбасу Росією
ПАРЄ підтримала відповідне рішення майже одностайно
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила рішення, у якому фактично визнала окупацію окремих районів Донбасу Російською Федерацією.
Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент Європейської правди.
Це визнання міститься в резолюції "Про надзвичайний стан...", яка присвячена випадкам призупинення окремих статей Європейської конвенції з прав людини.
Асамблея майже одностайно підтримала дві поправки, які підтверджують, що неконтрольовані урядом території Донецької та Луганської областей є "територіями, які перебувають під фактичним управління Російської Федерації" (territories under effective control by the Russian Federation).
Початково планувалися ще сильніші зміни - запропоновані поправки мали констатувати статус "тимчасово окупованих території, які контролюються Російською окупаційною адміністрацією".
Однак для досягнення одностайності були запропоновані усні субпоправки, у яких українські депутати відмовилися від фрази про "окупацію". 
Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв зазначив, що відтепер "казкам про шахтарів і трактористів з воєнторгу в міжнародних документах настав кінець".
За дві відповідні поправки проголосували 98 та 100 депутатів, проти – 3 та 4 депутати.
Проти підтвердження такого визнання голосували парламентарі, які належать до проросійських сил – німецьких "Лівих" та "Альтернативи для Німеччини", а також нідерландської Соцпартії.
Також у цій резолюції ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України.
23 січня, ПАРЄ підтримала резолюцію України та визнала Росію агресором. 

У 2014 році Росія інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій області та пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014 і лютому 2015 років.
Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима та озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію в складі кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистських елементів.
Унаслідок російської агресії загинули понад 10 тисяч українців, більш ніж 20 тисяч зазнали поранень, 1,8 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами. Крім того, Україна через агресію Росії втратила понад 16% ВВП.

Related

Події у світі 4474836322268283564

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item