Роскомнадзор пригрозив заблокувати Facebook

Роскомнадзор пригрозив заблокувати Facebook
Facebook може бути заблокований на території РФ слідом за Telegram
Керівник Роскомнадзора Олександр Жаров заявив про те, що в 2018 році на території Росії може бути заблокована соціальна мережа Facebook.
Таке рішення може бути прийнято, якщо компанія Facebook не виконає вимоги закону щодо локалізації баз даних на території Росії, передає Інтерфакс.
"До кінця 2018 роки ми проведемо перевірку компанії, і є кілька пунктів, які повинні бути виконані: локалізація баз даних російських громадян на території Росії, видалення всієї забороненої інформації - а вони вже значно спізнюються за термінами - та дотримання інших законів. Якщо нічого з цього або що-небудь з цього не буде виконано, або російська держава не буде поінформована про намір провести такі дії, то, очевидно, стане питання про блокування ", - заявив Жаров.
13 квітня Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про блокування Telegram. Представники месенджера в суд не прийшли, пояснюючи це небажанням "легітимізувати відвертий фарс", але пообіцяли оскаржити рішення.
Роскомнагляд вніс веб-версію Telegram - домени t.me і web.telegram.org - до реєстру заборонених сайтів. Telegram використовував інфраструктуру великих сервісів для обходу блокування.
16 квітня Роскомнагляд почав блокування популярного месенджера.

Related

Події у світі 785252710999494291

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item