У школі Рівного виявили величезну концентрацію фенолу

У школі Рівного виявили величезну концентрацію фенолу
У спортзалі школи концентрація фенолу перевищила норму в 11 разів

Дивний запах у спортзалі вчителі відзначають з 2016 року. І весь цей час в приміщенні займалися діти. Після проведення експертизи зал закрили на ключ.

Зміст фенолу і формальдегіду в повітрі в одній зі шкіл Рівного перевищено в 11 разів. Про це йдеться в сюжеті телеканалу UA: Рівне.

Перевищення зафіксували в спортзалі навчально-виховного комплексу Колегіум. Школу відкрили восени 2016 року, а вже через кілька місяців вчителі почали відзначати дивний запах.

Проведення експертизи ініціювали батьки, чиї діти постійно скаржаться на головний біль після занять в спортзалі.Директор школи заявляє, що причина - фарба на стінах в гімнастичному залі. Шкідливі речовини з неї потрапляють в повітря, в результаті цього в учнів болить голова.

Рівень токсичних речовин в школі перевищував гранично допустимі значення в декілька разів (вміст фенолу перевищував гранично допустиму концентрацію (ГДК) від 5,3 до 11 разів, формальдегіду - від 1,3 до 2,4 разів).
Фенол - сильний антисептик, використовується як дезінфікуюча речовина в медицині. Фенол виявляє властивості протоплазматичної отрути і є небезпечним для будь-яких тканин в організмі. 

При його контакті з шкірою не відчувається болю, але вона з'являється з часом, супроводжуючись появою опіків.Нагадаємо, 8 травня на території школи №8 в Черкасах під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття і почали втрачати свідомість учні школи (2-9 класи). 

Всього на лінійці знаходилося 424 учні. Симптоми захворювання: нудота, запаморочення, головний біль.В цей же день в Дніпропетровській області 19 школярам стало зле на лінійці. Діти відчули легке нездужання, у декого паморочилося в голові.

Related

Суспільство 5641520360242488009

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item