Суд відхилив черговий позов Саакашвілі щодо громадянства

Суд відхилив черговий позов Саакашвілі щодо громадянства
Суд відмовив Саакашвілі у позові до МВС

Депортований з України політик намагався через суд скасувати наказ МВС про скасування його українського громадянства.

Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог лідера партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі до Міністерства внутрішніх справ про визнання незаконним і недійсним наказу МВС, яким було скасовано рішення про оформлення громадянства України. Про це повідомляє прес-служба суду.
"Позивач просив суд визнати незаконним і недійсним наказ МВС "Про затвердження зразків документів, які подаються для встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України та журналів обліку", форма 19 (Заява про прийняття до громадянства України) в частині визначення в даній Формі заяви вказівки "Під судом і слідством на території іноземних держав не перебуваю", - йдеться в повідомленні.
Після виходу з нарадчої кімнати суд оголосив рішення: "відмовити Саакашвілі в задоволенні позовних вимог, з огляду на формальну відповідність зазначеного акта вимогам законодавства".

Раніше захист Саакашвілі звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою, у якій просить визнати незаконними дії органів державної влади України щодо політика в частині порушення прав людини.

Related

Політика 7330908212316031767

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item