Німеччина підтримає український транзит у Європі - посол

Німеччина підтримає український транзит у Європі - посол
Україна може зберегти транзит газу, попри Північний потік-2

Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмайєр проведе переговори спочатку в Києві, а потім відправиться в Москву.

 
Влада Німеччини буде сприяти, щоб Україна залишалася одним з головних транзитерів російського газу в Європу і зміцнювала свої позиції. Про це сказав посол України в ФРН Андрій Мельник після зустрічі з міністром економіки та енергетики Німеччини Петером Альтмайєром напередодні його візиту до Києва, повідомляє Укрінформ у вівторок, 8 травня.
 
"Відбулася зустріч з міністром як підготовка його візиту до Києва. Я почув повну підтримку того, що Німеччина робитиме все, щоб Україна не тільки не втратила свою роль одного з головних транзитерів російського газу в Європу, а й, можливо, з часом її зміцнила, оскільки економіка в Європі зростає, і потреба в додатковому газі буде збільшуватися", - розповів Мельник.

Важливим він назвав те, що Альтмайєр проведе переговори в Києві до того, як відправиться в Москву на наступний день, вислухавши спочатку аргументи української сторони. Тема Північного потоку-2 - дуже складна, зазначив Мельник.
 
Він наголосив на важливості того, що Німеччина оголосила своєю метою зробити все можливе, щоб Україна не втратила ті надходження, які мала завдяки транзитним платежам, "як би далі не реалізовувався сценарій з газопроводом Північний Потік 2".
 
Посол зі свого боку представив Альтмайєру статистичні викладки щодо обсягів транзиту через Україну за 1991 - 2017 рр. У найкритичніший рік, 2014-й, було прокачано 63 млрд кубометрів палива; в 2017 - 93,5 млрд; в піковий 1999 - 141 млрд куб. Ті цифри, які мала німецька сторона, за словами Мельника, були значно нижчі.
 
Український дипломат нагадав Альтмайєру, що українська ГТС - найбільша в світі і працює надійно, а також що труби при її будівництві використані, в тому числі, і німецькі.
 
Нагадаємо, 13 - 14 травня Петер Альтмайєр відвідає Україну і Росію. Очікується, що він обговорить зі своїми російськими і українськими колегами питання енергетики та економічної політики. Зокрема, головною темою переговорів має стати майбутнє проекту газопроводу Північний потік-2 і України як транзитної країни для постачань російського природного газу до Європи.
 

Related

Економіка 2596425900915446357

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item