Меркель про миротворців у Донбасі: Треба працювати

Ангела Меркель та Володимир Путін

Президент Росії і канцлер Німеччини заявили про необхідність продовжувати переговори про введення миротворців ООН на Донбас. Однак, на думку Путіна, вони потрібні тільки для охорони спостерігачів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" продовжуватимуть роботу над питанням введення місії ООН на Донбасі. Про це сказала під час спільної прес-конференції в Сочі з президентом РФ Володимиром Путіним, що відбулася в п'ятницю, 18 травня, повідомляє Європейська Правда.

"Минулої ночі були серйозні порушення режиму припинення вогню. Тому нам потрібно продовжувати думати про місію ООН, ми узгоджуємо свої дії. Міністри закордонних справ мають працювати далі", - сказала Меркель.

Як повідомлялося, напередодні під час обстрілу бойовиками житлових кварталів Троїцького загинули 13-річний хлопчик і його батько, мати і старший син отримали поранення.

Канцлер також підкреслила, що Мінські угоди - це єдина основа для врегулювання ситуації в Україні.

"Мінські угоди існують, і це єдина основа, на якій ми можемо вести свою роботу з урегулювання конфлікту", - сказала вона.

Путін, своєю чергою, повідомив про доручення, яке дали лідери Росії і Німеччини своїм міністерствам закордонних справ - знову опрацювати тему місії ООН на Донбасі, але тільки для охорони спостерігачів.

"Доручили нашим зовнішньополітичним відомствам ще раз предметно опрацювати тему місії Організації Об'єднаних Націй зі сприяння охороні спостерігачів ОБСЄ на Донбасі", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні президент Польщі Анджей Дуда попросив ООН ввести миротворців на Донбас.

Related

Події у світі 2718279445270197339

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item