Пашинян програв - вірменський парламент провалив голосування за прем'єра. На вулицях - десятки тисяч мітингарів

Пашинян програв - вірменський парламент провалив голосування за прем'єра. На вулицях - десятки тисяч мітингарів

Вірменський парламент Національні збори відмовився обрати опозиціонера голову партії "Вихід" Нікола Пашиняна прем'єр-міністром країни.
Він був єдиним кандидатом на посаду голови уряду. Про це повідомляють Новости Армении. Проти проголосували 55 депутатів, за - 45.
На вулицях Єревану біля парламента - близько 80 тис. мітингарів.



Вірменія буде вражена "політичним цунамі", якщо він не буде обраний прем'єр-міністром, звертаючись до однодумців 1 квітня раніше, попередив Пашинян.
Відразу після програшу на виборах політик зустрівся з мітингарями. Закликав їх блокувати дороги, а також аеропорт Єревана
Обговорення кандидатури Пашиняна тривало з 12:00 за київським часом. Вона стала єдиною на посаду прем'єр-міністра. Республіканська партія, яка має 58 із 105 мандатів у парламенті, не стала висувати свого кандидата. Минулого тижня пост її голови покинув колишній президент країни та прем'єр-міністр Серж Сарґсян.
"Вчора фракція РПВ провела зустрічі з Ніколом Пашиняном і сьогодні підвели підсумки ... Виходячи з отриманих вражень і наслідків, які можуть бути в разі відхиляння країни від політичного курсу, фракція РПВ вирішила заявити: ми приймаємо і приймали демократичний шлях країни, згодні з критикою, але голосуватиме проти ", - заявив глава фракції РПВ в парламенті Ваграм Багдасарян.
Депутати із Республіканської пардії звинуватили Пашиняна в експлуатації молодих людей, які є його основними прихильниками. Деякі заявили, що Пашинян не має програми, яку міг би запропонувати країні.
Члени опозиції в парламенті приєдналися до Пашиніана. Голосування проти нього буде голосуванням проти десятків тисяч людей, які в останні тижні приєдналися до антиурядових мітингів, заявили.
"Єдине, що приймуть люди на цій площі, - це перемога Пашиняна, зміни в країні та витіснення старого клану", - сказав учасник протестів інженер Давід Бабаян, 47 років. Він прибув на площу Республіки перед парламентом з дружиною та 10-річним сином.
Нікол Пашинян на своїй сторінці в Facebook закликав громадян чекати його біля парламенту. "Шановний народ, прошу чекати нас на площі Республіки", - написав Пашинян на своїй сторінці в Facebook.
"Під час цього обговорення Республіканська партія остаточно і безповоротно зруйнувала себе. Це остання категорія самознищення ", - передає слова Пашиняна Reuters.
Рішення парламенту образило прихильників опозиції, говорить.
Після голосування люди на площі Респіблуки кричали "Ганьба!". Вони цілий день спостерігали за парламентськими дебатами на двох екранах.
Невдовзі після голосування Пашинян покинув парламент і відправився на площу. Коли він підійшов пішки, у супроводі своєї дружини, засигналили автомобілі, а люди на вулиці закричали: "Нікол! Нікол!"
Лідера опозиції підтримали парламентські фракції блоку "Царукян" і АРФ Дашнакцутюн. Днями вони в черговий раз залишили правлячу коаліцію і приєдналися до опозиційного табору.
Через 7 днів парламент зробить другу спробу обрати прем'єр-міністра. Якщо і вона не увінчається успіхом, то президент змушений буде розпустити парламент і протягом 30 - 45 днів призначити дострокові вибори.
Акція протесту в Єревані тривають з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою була змінена форма правління. Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр. 17 квітня парламент Вірменії обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. У той же день лідер опозиційної партії "Громадський договір" і голова парламентської фракції "Елк" Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної "оксамитової" революції. 23 квітня прем'єр-міністр країни Серж Сарґсян подав у відставку.

Related

Події у світі 6483641975770454153

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item