Україна передала НАТО доповідь про розробку РФ біологічної та хімічної зброї

Україна передала НАТО доповідь про розробку РФ біологічної та хімічної зброї
"Йдеться про повернення до радянських розробок поєднання Ебола з вірусом віспи" - Фріз
Українська делегація в Парламентській асамблеї НАТО підготувала доповідь про дослідження російських науково-дослідних інститутів у сфері розробок біологічної та хімічної зброї. Про це повідомила голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.
Фріз зазначає, що вбивство Олександра Литвиненка в Лондоні з застосуванням полонію і спроба вбивства Сергія Скрипаля в Солсбері – це наочний приклад того, як РФ застосовує зброю масового знищення за кордоном.
Вона заявляє, що як мінімум останні три роки під виглядом розробки вакцин Росія веде дослідження вірусів геморагічних лихоманок таких як Ебола і Марбург.
"Насправді мова йде про повернення до радянських розробок поєднання Ебола з вірусом оспи. Це підтверджує аналіз більш ніж п‘яти тисяч позицій державних закупівель та наукової активності декількох російських установ, що знаходяться під МО РФ (Міністерством оборони Російської Федерації – прим. ред.). Разом з цим інша дослідницька установа активно закуповує та проводить дослідження, що вказують на розробку нових бойових отруйних речовин з властивостями нервово-паралітичних газів.Відповідна доповідь передана також до штаб-квартири Альянсу", – йдеться в повідомленні.
На її переконання, членом ПА НАТО також необхідно ознайомитися зі звітом, що фокусує увагу на питанні застосування хімічної і біологічної зброї масового ураження.
"Не виключаю перспектив включення цього аспекту в заключну доповідь лорда Джоплінга, як ще однієї загрози в рамках гібридних дій Росії проти інших держав", – додала вона.
Раніше повідомлялося, що у ході сесії Парламентської асамблеї НАТО головна доповідачка Улла Шмідт поклала відповідальність за порушення прав людини в Україні та Грузії на Росію.

Related

Події у світі 8694937302387298484

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item