"Вбивство" Бабченка: стали відомі подробиці

В СБУ та ГПУ розповіли подробиці спецоперації у справі Бабченка

Виконавець "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка був складовою частиною спецоперації і співпрацював зі слідством.

Людина, яка мала б стати вбивцею Бабченка, погодилася на співпрацю зі слідством і проходитиме як свідок. Про це під час брифінгу в середу, 30 травня, заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Спецслужби РФ завербували громадянина України "Г". Той виконати завдання запропонував своєму знайомому - колишньому учасникові АТО за грошову винагороду 30 тис. доларів, причому як завдаток передав $15 тис. Про це на брифінгу розповів голова СБУ Василь Грицак.

Крім грошей, агент отримав і передав виконавцю через телефонний месенджер досьє на Бабченка з докладною інформацією про його журналістську діяльність та особисте життя, включаючи персональні дані на нього, дружину, батьків і дітей, а також номери їхніх телефонів і банківських рахунків, акаунти в соціальних мережах, паспортні дані і т. д.

"Коли СБУ отримала інформацію про підготовку злочину, було відкрито кримінальне провадження... СБУ провела необхідні дії", - сказав Луценко.

За його словами, виконавець "вбивства" журналіста був складовою частиною спецоперації.

"Вчорашній виконавець замовлення був, згідно із законом, частиною оперативної комбінації для того, щоб зафіксувати остаточно провину організатора і постаратися більше дізнатися про замовника", - сказав він.

Генпрокурор зазначив, що вчора була проведена оперативна комбінація, внаслідок якої організатору стало зрозуміло, що вбивство відбулося.

Після "вбивства" Бабченка "Г" планував виїхати з України, проте був затриманий.
"Співробітники Служби безпеки України провели затримання організатора злочину, який стався сьогодні кілька годин тому", - сказав Грицак.

За словами Луценка, попереду - робота з розкриття конкретного замовника.
Раніше повідомлялося, що організатор підготовлюваного замаху на Бабченка планував ліквідувати 30 осіб на території України.

Нагадаємо, увечері 29 травня повідомлялося, що в Києві на порозі власної квартири застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка.

Related

Події в Україні 4023754376177809760

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item