Sky News розповів деталі про допити Скрипаля в лікарні

Sky News розповів деталі про допити Скрипаля в лікарні
Отруєння Сергія та Юлії Скрипалів залишається топ-темою в британських ЗМІ
Слідчі Великої Британії продовжують допитувати колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля по мірі його одужання, повідомляє британський телеканал Sky News. Екс-розвідник вже більше 10 тижнів знаходиться в лікарні.
За даними телеканалу, співробітники британських правоохоронних органів намагаються зібрати цілісну картину про життя Скрипаля після його переїзду до Великої Британії, а також про останнії дії перед отруєнням.
Зокрема, слідчих цікавлять регулярні поїздки екс-працівника ГРУ в Лондон і за кордон, а також "щомісячні зустрічі" Скрипаля з його "ймовірним колишнім зв'язковим з [британської розвідки] MI6" в ресторані в Солсбері.
Раніше газета The New York Times і чеське видання Respekt повідомляли, що в 2016 і 2012 роках колишній полковник ГРУ їздив в Естонію і Чехію відповідно. У першому випадку, за інформацією співрозмовників видання, під час візиту він зустрічався зі співробітниками естонських спецслужб. У другому ж випадку, відзначала газета Respekt, після поїздки в Прагу Скрипаль "як мінімум один раз" вів переговори з представниками чеських спецслужб на території Великої Британії. Подробиці і теми цих зустрічей невідомі.
Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені в напівпритомному стані на лавці в британському місті Солсбері. Пізніше офіцери визначили, що вони були отруєні речовиною класу Новачок - смертельно небезпечною речовиною, аналоги якого раніше розроблялися в Радянському Союзі. Британський уряд звинуватив Росію у виготовленні і накопиченні агента, а також у підготовці "спеціальних підрозділів" для його використання проти ворогів Росії.
Провівши кілька тижнів в несвідомому стані, Сергій і Юлія Скрипаль прийшли до тями. Юлію вже виписали з лікарні.

Related

Події у світі 3160398189485370276

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item