"Судять за те, що залишилися живими" - 20 бійців АТО звинуватили у воєнних злочинах

"Судять за те, що залишилися живими" - 20 бійців АТО звинуватили у воєнних злочинах

Українські бійці, які влітку 2014 року на Луганщині нібито залишили бойову позицію без наказу, не мали іншої можливості вижити - командування залишило їх без збройної підтримки та їжі.
Суди тривають вже третій рік. Про подробиці справи розповів адвокат бійців 44-річний Василь Нагорний.
"Справа щодо 20 бійців триває. Їх судять не в Запоріжжі, а Володлимирі-Волинському за те, що вони вижили на териконі, поблизу селища Хмельницький. За версією прокуратури Запорізького гарнізону, вони, зійшовши з терикону без наказу і перейшовши через кордон з Росією, таким чином ухилилися від виконання військового обов'язку.
Слідством, як і підтриманням обвинувачення в суді, займається прокуратура Запорізького гарнізону. Суд триває вже третій рік. Поки що допитуємо свідків. Думаю, що прокуратура готова і тут закрити справу, розуміючи безглуздість обвинувачення, але ж що робити з тими бійцями, яких вже засудили за ці ж дії. А це 25 бійців? Прокурори не проти закрити цю справу за зміною обставин. Але це закриття справи не з реабілітуючих обставин", - каже адвокат.
"Бійці наполягають на повному виправданні, мотивуючи це тим, що їх кинули на териконі напризволяще. Що не було наказів, що не було чим воювати, і вони були під постійними обстрілами 10 днів. Навіть свідки обвинувачення не хочуть свідчти проти українських військових", - говорить Нагорний.
Тим часом військова прокуратура звільнила від відповідальності 1760 бійців 51-ї окремої механізованої бригади. Їх звинувачували у самовільному залишенні частини.

Related

Події в Україні 2332603132997370361

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item