Українців вже нудить від розмов про боротьбу з корупцією - політолог

Українців вже нудить від розмов про боротьбу з корупцією - політолог

Люди не бачать реальних результатів розслідувань. Але вже три роки триває антикорупційна реформа. Суспільство вже нудить від розмов про боротьбу з корупцією.
Про це в коментарі розказав політолог Вадим Карасьов.
"Люди не бачать реальних розслідувань. Але вже три роки триває антикорупційна реформа. Досі не створили Антикорупційний суд. Є якісь зрушення, але корупція продовжує бути неформальною формою управління. Одна справа коли таке відбувається у мирний час. Зараз в країні війна, є серйозні витрати на оборону, багато патріотизму. А корупція продовжує рости. При Януковичі її було більше, але рівень її сприйняття був інший. На фоні підняття патріотизму практика корупції стає кричущою", - говорить політолог.
"Свою роботу виконують НАБУ, НАЗК, іноді Генпрокуратура. Але корупція продовжує перемагати. Це викликає у суспільстві несприйняття. На початку у людей була довіра. Тепер почались соціологічні гойдалки. Після сподівань не було відчутних результатів. Залишилось розчарування. Так продовжується ще з Помаранчевої революції.
Потрібно проголосувати за Антикорупційний суд. Менше антикорупційної риторики і більше дій. Від пафосу людей вже нудить. Влада повинна почати жити скромніше. А не берегти корупційні джерела збагачення".
83% українців вважають боротьбу з корупцією в країні неуспішною, 50% – повністю провальною. Такі дані опитування оприлюднили фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.
47% українців довіряють створення Антикорупційного суду представникам антикорупційних громадських організацій. 38% - сподіваються на експертів із західних країни. Представникам президента Петра Порошенка довіряють найменше - 5% громадян.
Дослідження проводили з 19 по 25 травня. Опитали 2019 респондентів віком від 18 років

Related

Політика 1962898211833231107

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item