НАТО готовий прийняти у майбутньому Україну. Чи є прийнятним для цього українське озброєння

НАТО готовий прийняти у майбутньому Україну. Чи є прийнятним для цього українське озброєння
Президент Петро Порошенко буде присутній на саміті НАТО у Брюсселі в липні
НАТО готовий прийняти у майбутньому Україну як члена Альянсу. Напередодні генсек організації Єнс Столтенберг заявив, що "принцип відкритих дверей - один із основних принципів НАТО і він актуальний, як для України, так і для інших країн". 
На вчорашній зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком він також наголосив, щоб потрібно виконувати Мінські угоди. У них він вбачає гарантію збереження життя українських військових на Донбасі. Альянс також підтримує продовження санкцій проти Росії, хоча і не прагне до її ізоляції. За словами Столтенберга, такі обмеження дають Кремлю чіткий сигнал щодо неприпустимості військової агресії з її боку.  
Також генсек зазначив, що президент Петро Порошенко буде присутній на саміті НАТО у Брюсселі у липні. Однак формат зустрічей поки не визначено.
Раніше повідомлялося, що Угорщина через схвалення мовного закону блокує проведення зустрічей Комісії Україна-НАТО на міністерському та найвищому рівнях. 
На вчорашній зустрічі Степан Полторак також завірив Столтенберга, що Україна у майбутньому бачить себе членом Альянсу. Попри віськові дії на Донбасі, Україна готова надалі залучати свої підрозділи до спільних військових навчань та бойової підготовки НАТО.
Сьогодні до Львова вперше прилетіла з офіційним візитом в.о. обов'язків президента Парламентської асамблеї НАТО, колишня міністр оборони Литви, одна з ініціаторок створення українсько-польсько-литовської миротворчої бригади Раса Юкнявічене.  
Вже в суботу представниця Альянсу відвідає Львівській полігон, де вона побачить як працює саме ця бригада. Про це розповіла член постійної делегації Верховної Ради у Парламентській Асамблеї НАТО, народний депутат Оксана Юринець. За її словами, Юкнявічене - людина не випадкова і розуміє важливість безпеки для України та Литви у тому числі.
Щоб увійти до НАТО, Україні необхідно стати взаємосумісною державою з іншими членами Альянсу за адміністративними, оперативними та технічними стандартами, які мають різні рівні. Поки Україна намагається їх виконати точково, на базовому, елементарному рівні, заявив військовий експерт Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігор Козій.
Наприклад, навесні начальник Генштабу Віктор Муженко підписав наказ про використання тактичних позначок, які поширені у державах НАТО. Водночас щодо технічного забезпечення, то Україна повинна мати однакові системи озброєння з учасниками Альянсу. Але масового переоснащення військової техніки за стандартами НАТО Україна поки не робить, наголосив КозІй.
Міністри оборони країн НАТО затвердили нову ініціативу з посилення обороноздатності Альянсу. До 2020 року заплановано сформувати 30 механізованих батальйонів, 30 повітряних ескадрилей та 30 бойових суден, готових до використання протягом одного місяця або навіть менше.

Related

Суспільство 6396636979389354433

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item