У Житомирській області члени злочинного угруповання намагалися підірвати авто з поліцейським

У Житомирській області члени злочинного угруповання намагалися підірвати авто з поліцейським
Вдалося затримати п'ятьох членів злочинного угруповання
У Житомирській області члени злочинного угруповання намагалися підірвати авто працівника поліції.
Як розповів глава Нацоліції Сергій Князєв, до машини прикріпили саморобний вибуховий пристрій з дистанційним управлінням. За кілька хвилин до вибуху поліцейський виявив сліди вибухового пристрою. Згодом правоохоронці встановили особи зловмисників.
За словами Князєва, цьому інциденту передував ланцюжок інших подій.
Навесні поточного року поліція "вийшла" на членів злочинного угруповання, які скоювали розбійні напади на помешкання громадян. Зловмисники потрапляли в приміщення вночі, в'язали своїх жертв і катували. Вони діяли на території Київської, Житомирської та Київської областей. Злочинці викрадали гроші, ювелірні вироби та інші цінності.
У травні правоохоронці затримали частину злочинного угруповання. Ті зловмисники, які не були затримані, погрожували працівникам поліції.
Після інциденту з вибуховим пристроєм на машині поліцейські Житомира провели близько 40 обшуків. В результаті були отримані речові докази причетності до замаху на вбивство працівника правоохоронного органу. Затримано п'ятьох осіб, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.
Ті учасники угруповання, яких не вдалося затримати, виїхали в Росію та інші країни.
За фактом скоєного замаху на вбивство працівника правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження за ст. 348 КК України.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Related

Події в Україні 8722996210375207045

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item