Антикорсуд: Парубій пояснив позицію щодо скандальної поправки

Парубій пояснив позицію щодо скандальної поправки

У парламенті пройдуть переговори щодо поправки, яка дозволяє корупціонерам оскаржувати рішення у звичайних апеляційних судах.
Про це сказав голова ВР Андрій Парубій після погоджувальної ради.
"Я дізнався вже перед підписанням закону, що комітет на своєму засіданні вніс цю правку, що вона була в опублікованому тексті... Зміни до закону можуть бути внесені групою депутатів, окремим депутатом. Протягом сьогоднішнього дня будемо проговорювати можливості: це може бути окрема правка, а може бути в законі, який зараз готується до прийняття у другому читанні про судоустрій, вона може бути внесена в тіло того закону до другого читання. Технічно формат існує. Нам доведеться провести консультації, щоб визначити оптимальний формат для рекомендації голосування в залі", - сказав Парубій.
Він нагадав, що ухвалення закону було цілою епопеєю.
"Я особисто контролював цей процес, щоб усі поправки Венеційської комісії були враховані. Можу сказати з відповідальністю, що всі 14 правок були враховані в законі про антикорупційний суд", - зазначив спікер.
7 червня Верховна Рада 315 голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".
Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду.

Related

Політика 563364693600484146

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item