Закінчене розслідування справи про вбивство Окуєвої

Закінчене розслідування справи про вбивство Окуєвої
Чеченські добровольці Адам Осмаєв і Аміна Окуєва

Справу про замах на вбивство Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва прокуратура передала в суд. Її розглядатиме суд присяжних.

Справу про замах на вбивство української активістки і добровольця АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва розглядатиме суд присяжних. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва в понеділок, 4 червня.
"Прокуратурою міста Києва завершене досудове розслідування і був направлений до суду обвинувальний акт щодо 58-річного громадянина Російської Федерації, який 1 червня 2017 року вчинив замах на вбивство командира добровольчого батальйону ім. Джохара Дудаєва - Адама Осмаєва і його дружину Аміну Окуєву", - йдеться в повідомленні.
Зловмиснику інкримінується вчинення злочину за статтею про замах на вбивство (ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України).

"31.05.2018 у Подільському районному суді міста Києва було проведене підготовче судове засідання, за результатами якого обвинувальний акт був призначений до розгляду по суті судом присяжних", - додали в прокуратурі.

Окрім того, обвинуваченому продовжили термін утримання під вартою ще на 2 місяці.
Нагадаємо, перший замах на Осмаєва і Окуєву стався 1 червня 2017 року в Києві. Тоді кілер і Осмаєв отримали серйозні поранення. Нападник був затриманий. Виявилося, що це Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько Дінго. ЗМІ називають його ручним кілером глави Чечні Рамзана Кадирова.

Під час другого замаху, 30 жовтня, Аміна Окуєва була вбита на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення. Вбивць нак і не знайшли, хоча народний депутат від Народного фронту Антон Геращенко заявляв, що до цього злочину причетна група, що складається з не менш як чотирьох осіб.

Related

Події в Україні 1720137215303983672

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item