Меркель дали два тижні на вирішення проблеми біженців - ультиматум глави МВС

Меркель дали два тижні на вирішення проблеми біженців - ультиматум глави МВС
Меркель повинна знайти рішення проблеми мігрантів на саміті ЄС 28-29 червня
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель прийняла ультиматум щодо міграційної політики країни, який висунув їй глава німецького МВС Горст Зеєхофер, повідомляє агентство Bloomberg. До кінця червня - тобто за два тижні - Меркель повинна укласти угоду з іншими країнами ЄС про загальні принципи прийому біженців.
В іншому випадку Зеєхофер, як глава міністерства внутрішніх справ, має намір особисто почати втілення в життя свого "генерального плану" у сфері врегулювання нелегальної міграції.
Обидва політики мають кардинально протилежні погляди на проблему, що поставило під загрозу як єдність політичного блоку ХДС/ХСС (Меркель представляє ХДС, Зєєхофер - ХСС), так і всього коаліційного уряду в Німеччині в цілому.
Зєєхофер наполягає на праві Німеччини заборонити в'їзд до країни тим біженцям, які вже були раніше зареєстровані в інших державах ЄС. Він готовий віддати вказівку прикордонникам не пускати таких мігрантів до країни. У свою чергу, Меркель вважає, що така політика лише загострить протистояння між країнами Євросоюзу та наполягає на впровадженні єдиної загальноєвропейської політики в цьому питанні.
Тепер, після висунення ультиматуму Меркель, вона повинна вирішити питання в ході саміту ЄС 28-29 червня. "Той, хто знає Європу, усвідомлює, наскільки це непросте завдання", - сказала канцлер журналістам в Берліні 18 червня після зустрічі зі своєю партією ХДС.
Раніше Зєєхофер погрожував посилити контроль на кордонах Німеччини вже з понеділка, 18 червня, однак новий ультиматум відкладає ці заходи на два тижні.
"Це полегшує нинішнє протистояння, однак не знімає загрози подальшої напруги навколо уряду в майбутньому", - відзначає Bloomberg.
В Європейському Союзі з початку червня загострилися політичні розбіжності щодо проблеми прийому біженців і нелегальних мігрантів.
Відразу кілька ключових країн ЄС виявилися втягнутими в жорстку дискусію з цього питання - як на міждержавному, так і на національному рівні.
Італія і Мальта потрапили під шквал критики інших членів ЄС після того, як 11 червня відмовилися прийняти судно з 629 мігрантами на борту. В результаті між Римом і Парижем спалахнув справжній дипломатичний скандал.
На цьому тлі прем'єр-міністр Австрії Себастьян Курц, відомий своєю жорсткою позицією щодо біженців, заявив 12 червня про формування єдиної "осі" боротьби з нелегальною міграцією в ЄС в особі силових відомств Австрії, Німеччини та Італії. При цьому окремі країни Євросоюзу, включаючи Австрію, в односторонньому порядку взялися посилювати норми міграційного законодавства.

Related

Події у світі 147551920583543308

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item