"Кричали "Россия, прийди", тепер жебракуєте" - Порошенко сепаратистам

"Кричали "Россия, прийди", тепер жебракуєте" - Порошенко сепаратистам

Мешканці окупованих територій Донбасу, які раніше кликали російського агресора, тепер живуть у злиднях.
Про це заявив президент Петро Порошенко у Краматорську на представленні нового голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця.
"Втомлене суспільство має відчути позитивні зміни. Це і дорожнє будівництво, відкриття шкіл, дитячих садків. Важливо, щоб не зупинялося відновлення зруйнованої інфарструктури.
Сто відсотків можемо казати про те, що Донбас сьогодні знаходиться серед перших пріоритетів президента Порошенка. Впевнений, що нам вдасться розгорнути миротворчу операцію, принести мир.
Відмінність життя на окупованій території і на звільненій кардинальна. І це від нас з вами залежить створити клімат для людей - безпечний, комфортний, захищений, з економікою, яка розвивається", - сказав він.
"Досить порівняти, що твориться на шахтах, зупинених заводах, з брутальною гуманітарною катастрофою, яка відбувається на окупованих територіях. Як живуть люди похилого віку, як жебракує левова частина людей, які ще чотири роки тому так вітали "русский мир" і кричали: "Россия, прийди", - додав президент.
Порошенко заявив, що окуповані Росією території повертатимуться "політико-дипломатичним шляхом".
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.
Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Related

Події в Україні 6269514772320325610

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item