Порошенко прокоментував зустріч Трампа та Кім Чен Ина, згадавши гарантії за Будапештським меморандумом

Порошенко прокоментував зустріч Трампа та Кім Чен Ина, згадавши гарантії за Будапештським меморандумом
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко прокоментував історичну зустріч президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина, згадавши про гарантії, які було надано в межах Будапештського меморандуму.
"Вітаю результати історичної зустрічі президента США з лідером КНДР у Сингапурі. Завдяки рішучому лідерству Президента Трампа шлях до встановлення миру на Корейському півострові нині вже не є таким неможливим", - написав Порошенко.
Порошенко висловив сподівання, що безпекові гарантії з боку США у зв’язку з денуклеаризацією півострова врахують недоліки Будапештського меморандуму щодо безпекових гарантій Україні.


Вітаю результати історичної зустрічі президента США з лідером КНДР у Сингапурі. Завдяки рішучому лідерству Президента Трампа шлях до встановлення миру на Корейському півострові нині вже не є таким неможливим.
Сподіваюсь, що безпекові гарантії з боку США у зв’язку з денуклеаризацією півострову врахують недоліки Будапештського меморандуму щодо безпекових гарантій Україні.

Перша в історії зустріч лідерів США та КНДР відбулася 12 червня в Сінгапурі. 
За словами Кім Чен Ина, ця зустріч схожа на сюжет науково-фантастичний фільму. Президент Трамп назвав лідера КНДР гідним переговірником і талановитою людиною, яка любить свою країну.
Раніше Трамп заявив, що очікує "величезного успіху" в переговорах щодо ліквідації ядерної зброї на Корейському півострові після зустрічі з Кім Чен Ином.
За підсумками зустрічі лідери підписали спільну угоду. Основна частина угоди складається з чотирьох пунктів, перший з них говорить про прихильність двох країн встановленню нових відносин.
Трамп заявив про згоду лідера КНДР Кім Чен Ина знищити полігон для випробування північнокорейських ракет і двигунів до них.






Related

Політика 1750205543276734808

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item