Лінивий штрудель з вишнею та горіхами

Обожнюю штрудлі! А з вишнею – взагалі розум від’їсти можна! Цей експрес-рецепт із магазинного листкового тіста є нічим інакшим, як відхиленням від австрійських кулінарних традицій. Але такий варіант також має право на існування й чудово підійде тим, в кого немає часу чи бажання на приготування тонкого витяжного тіста за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто- 500 гр.
- вишня (можна заморожену) без кісточок – 500 гр.
- волоські горіхи – 80 гр.
- панірувальні сухарі – 80 гр.
- вершкове масло -1 ст.л.
- цукор – 100 гр.
- яйце – 1 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
Приготування:
Тісто дістати з морозилки і поки ви готуєте інші інгредієнти – воно розморозиться при кімнатній температурі. Робочу поверхню присипаємо борошном і розгортаємо тісто качалкою в дуже тонкий пласт. Масло розтопити, і змастити ним розкачане тісто. Присипати панірувальними сухарями і дрібно рубаними горіхами, відступаючи декілька см від країв тіста. З вишень злити сік, додати ложку кукурудзяного крохмалю (без верху) і перемішати.
Викласти вишню на наше тісто і присипати цукром. Згорнути рулетом, як можна щільніше. Викласти на деко, застелене пергаментом. Наколоти виделкою і змастити збитим яйцем. Випікаємо в розігрітій духовці до 200 градусів 15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Вийняти з духовки і присипати цукровою пудрою.
Смачного!