Добровольча армія Яроша може стати частиною ЗСУ

Добровольча армія Яроша може стати частиною ЗСУ
Сергій Наєв і Дмитро Ярош на зустрічі в Краматорську

Командування Об'єднаних сил підкреслило готовність до діалогу в рамках чинного законодавства.

Командующий объединенных сил Сергей Наев и командующий Украинской добровольческой армии (УДА) Дмитрий Ярош встретилсь в Краматорске и обсудили вопрос участия бойцов УДА в рядах Вооруженных сил Украины при условии заключения контракта.

Информация об этом размещена на странице ООС в Facebook.
"В ходе беседы обсуждались вопросы участия мотивированных бойцов УДА в составе всех видов и родов Вооруженных сил Украины (в том числе в составе полноценного подразделения) на условиях заключения контракта (в том числе краткосрочного).

Было предложено прохождение военной службы в резерве в составе боевых воинских частей специального назначения, разведки и в подразделениях территориальной обороны", − говорится в сообщении.

Стороны также обсудили возможное участие бойцов УДА в подготовке сил для охраны государственной границы, подразделений территориальной обороны и других инициатив Яроша.

Зазначається, що Наєв роз'яснив свою позицію щодо категорій людей, які, на його думку, не мають права перебувати на передньому краї та безпосередньо в бойових порядках ЗСУ. До них належать: особи, які раніше відвідували підрозділи на передньому краї з метою власного піару або у власних меркантильних інтересах; особи, які не мають законного права мати зброю; особи, які офіційно не включені до складу об'єднаних сил.

Водночас командувач об'єднаних сил наголосив, що законодавством України не врегульовано питання участі бійців УДА у бойових діях на передньому краї та безпосередньо у бойових порядках ЗСУ.
Раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив, що близько 40 тисячпредставників добровольчого руху захищають територіальну цілісність України наДонбасі.

Нагадаємо, в 2017 році Верховна Рада прийняла постанову про створення новогосвята - Дня добровольця, який відзначається 14 березня.

Related

Події в Україні 5513289025242689911

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item