Держава допомагає купувати квартири — українка про життя в Австралії

Держава допомагає купувати квартири — українка про життя в Австралії

Тим, хто вперше купує житло в Австралії, допомагає держава. Дають грант на $10 тис., який можна покласти на депозит, зробити ремонт у квартирі або придбати меблі.
Про це розповідає українка Аліна із Слов'янська. 6 років мешкає в австралійському місті Перт. Приїхала, як студент-стажер. Влаштувалася на роботу та отримала робочу візу. Зараз має право на постійне проживання в країні, йдеться в сюжеті ICTV.
"В Австралії досить дороге життя, особливо ціни на житло. Наприклад, ми знімаємо однокімнатну квартиру в п'яти кілометрах від центру міста. Платимо 1,5 тисячі доларів австралійських доларів – близько 29 тисяч українських гривень. Це хороша квартира в новобудові. Але порівняно з вартістю житла в Америці і в Україні – гроші величезні", – розповідає Аліна.
Як студентка на оренду квартири вона отримує знижку. Від усієї суми платить $1,2 тис., різницю доплачує держава.
"Зараз планую придбати дво-кімнату квартиру недалеко від центру. Не нове житло коштує від 350 тисяч доларів, а в новобудові — від 450 тисяч. Місцеві банки дають усім кредити на 30 років. Тим, хто вперше купує квартиру, знижують процентну ставку, яка зазвичай складає 5-6% на рік. Перші чотири роки за кредит платять 3,7%".
За словами українки, у багатьох будинах в під'їздах стоять дивани зі столиками. Є безкоштовна зона відпочинку із барбекю на даху, спортзал і басейн.
У Кореї середня пенсія $300. Цих грошей вистачить, щоб двічі сходити у ресторан. Але літні люди мають хороший соціальний пакет. Держава їх повністю забезпечує їжею, платить за квартиру.

Related

Суспільство 9211164416748031848

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item