Один із найбільш ганебних виступів: Американські політики обурені заявами Трампа в Гельсінкі

Один із найбільш ганебних виступів: Американські політики обурені заявами Трампа в Гельсінкі
Позицію Трампа в Гельсінкі розкритикували і у власній партії
Американські політики шоковані виступом президента Дональда Трампа, який після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним не підтримав висновки американської розвідки про російське втручання у вибори, додавши, що Путін "був надзвичайно сильним і переконливим у своєму запереченні".
Лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер назвав "ганебним" виступ Трампа в Гельсінкі. "Президент сам поставив себе над нашою країною", - написав Шумер в мікроблозі Twitter.
За його словами, ще ніколи в історії США президент не захищав противника таким чином, як це зробив Трамп по відношенню до Путіна. Те, що глава Білого дому у питанні про втручання на виборах виступив на стороні Путіна, є, на думку сенатора, бездумним і небезпечним кроком.


In the entire history of our country, Americans have never seen a president of the United States support an American adversary the way @realDonaldTrump has supported President Putin.
For the president of the United States to side with President Putin against American law enforcement, American defense officials, and American intelligence agencies is thoughtless, dangerous, and weak. The president is putting himself over our country.

Сенатор-демократ Елізабет Уоррен вважає, що "Трамп вкотре використовував міжнародну арену, щоб зганьбити Америку, підірвати віру в наші інститути, послабити наші альянси".
"Росія втрутилася в наші вибори і зробила атаку на нашу демократію. Путіна потрібно притягнути до відповідальності, а не нагороджувати. Ганьба", - написала вона.

Once again, @realDonaldTrump takes to the international stage to embarrass America, undermine our institutions, weaken our alliances, & embrace a dictator. Russia interfered in our elections & attacked our democracy. Putin must be held accountable – not rewarded. Disgraceful.

Позицію Трампа в Гельсінкі розкритикували і у власній партії.
Сенатор-республіканець Джон Маккейн написав, що "президент Трамп виявився не тільки нездатним, а й не бажає протистояти Путіну".
"Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним із найганебніших виступів американського президента в історії. Збиток, нанесений наївністю Трампа, його самозакоханістю, помилковим сприйняттям еквівалентності і симпатією до авторитарних лідерів, складно оцінити", - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Маккейна.
Також сенатор додав, що "жоден із попередніх президентів ніколи не принижував себе більш зневажено перед тираном".
На думку сенатора-республіканця, члена комітету з питань збройних сил Ліндсі Грем, виступ президента демонструє "слабкість" США.
"Президент Трамп упустив можливість рішуче залучити Росію до відповідальності за втручання у вибори 2016 року і виступити зі строгим попередженням з приводу майбутніх виборів. Ця відповідь президента Трампа буде розцінена Росією як ознака слабкості і створить більше проблем, ніж рішень", - написав Грем у своєму Twitter.

Missed opportunity by President Trump to firmly hold Russia accountable for 2016 meddling and deliver a strong warning regarding future elections.

This answer by President Trump will be seen by Russia as a sign of weakness and create far more problems than it solves. (1/3)

"Я ніколи не думав, що побачу той день, коли наш американський президент вийде на сцену з російським президентом і звинуватить Сполучені Штати в російській агресії. Це ганьба", - написав сенатор-республіканець від штату Арізона Джефф Флейк на своїй сторінці в Twitter.

I never thought I would see the day when our American President would stand on the stage with the Russian President and place blame on the United States for Russian aggression. This is shameful.

"Я категорично не згоден з твердженням, що Росія не втручалася у вибори 2016 року. З усім тим, що я бачив на комітеті розвідки і додаткових звинуваченнях 12 російських офіцерів на минулому тижні, ясно, що це були наміри Росії. Президент Трамп втратив можливість публічно залучити Путіна до відповідальності", - написав член Палати представників США, республіканець Френк Лобіондо.

I strongly disagree w/ statement that Russia did not meddle in 2016 election. With all I have seen on House Intel Comm & additional indictments of 12 Russian officers last week, it is clear Russia's intentions. President Trump missed opportunity to hold Putin publicly accountable

Нагадаємо, що 16 липня в Гельсінкі за зачиненими дверима відбулася офіційна зустріч президентів США і Росії - Дональда Трампа і Володимира Путіна. На підсумковій прес-конференції сторони відзначили прогрес у поліпшенні двосторонніх відносин.
Трамп заявив, що немає підстав вважати, що Росія організувала хакерські атаки під час президентських виборів у США в 2016 році, щоб допомогти йому перемогти. За його словами, Путін був "дуже переконливий" у своєму запереченні втручання в американські вибори.

Related

Події у світі 730613698698708681

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item