Три європейські країни прокладуть газопровід з США

Три європейські країни прокладуть газопровід з США

Лідери Франції, Іспанії та Португалії схвалили рішення ЄС про постачання зрідженого газу з США.
Країни зацікавлені в розширенні поставок американського скрапленого газу, для прийому якого є сім портів. Також країни наполягають на будівництві газової труби, за допомогою якої газ міг би транспортуватися в інші країни Європи. Про це йдеться в декларації країн підписаної за результатами зустрічі з енергетики в Лісабоні в п'ятницю, 27 липня.
Відзначається, що Мадрид і Лісабон почали будівництво газопроводу в Каталонії на північному сході Іспанії. Планується, що він доповнить інший газопровід, який вже був побудований на захід від Піренеїв і з'єднає таким чином Іспанію з Францією. Обидві країни зараз імпортують газ з Алжиру за допомогою запущеного в 2011 році газопроводу.
Раніше на тристоронніх переговорах по газу "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися скласти новий контракт на постачання російського газу через територію України після завершення судової тяганини. "Газпром" пропонує зберегти транзит газу через Україну в розмірі 10-15 млрд куб. м в рік, якщо українська сторона доведе "Газпрому" економічну доцільність нового контракту.

Related

Економіка 6136849901366093033

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item