НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг

НАТО не готове запропонувати Україні програму посилених можливостей - Столтенберг

Північноатлантичний альянс продовжить підтримувати Україну, однак пропонувати програму посилених можливостей поки не збирається.
Про це під час саміту в Брюсселі сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання народного депутата України Ганни Гопко.
"Я не очікую, що рішення буде прийняте під час цього саміту. Але я знаю, що ми продовжимо нашу підтримку України... У нас є план підтримки, у нас затверджено пакет допомоги, трастові фонди. І на цьому необхідно сфокусуватися. А також на підтримці реформ, що проводяться в Україні", - сказав Столтенберг.
Він зазначив, що є "багато інструментів для розвитку відносин з Україною".
"У мене була можливість поставити Столтенбергу питання під час відкритої дискусії. Україна 5 відсотків ВВП витрачає на безпеку й оборону. Бере участь майже у всіх місіях НАТО. Ухвалила дуже важливий закон про нацбезпеку. Українська армія на 8-му місці у Європі. Ми заслужили на те, щоб отримати програму розширених можливостей, яка була заблокована через угорців. Моє питання було, як він це бачить? На це сказав, що у рамках нинішніх можливостей НАТО буде посилювати роботу з Україною", - розповіла журналістам Гопко.
Програма посилених можливостей для особливих партнерів НАТО передбачає поглиблення співробітництва та вихід на повне досягнення стандартів для сумісництва з Альянсом. Нині учасниками цієї програми є Швеція, Фінляндія та Грузія (на початковому етапі).

Related

Політика 6645373729224736389

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item