У США зробили перший крок до санкцій проти російського газопроводу в обхід України

У США зробили перший крок до санкцій проти російського газопроводу в обхід України
Проти Північного потоку-2 подали законопроект до Конгресу США
До Конгресу США внесено законопроект про санкції проти Північного потоку-2 (Nord Stream 2).
Про це заявив сенатор від штату Вайомінг Джон Баррасо в середу, 18 липня, передає DW.
У законопроекті під назвою Про припинення російської енергетичної агресії сказано, що санкції проти газопроводу дозволять країнам-членам НАТО уникнути примусу і політичних маніпуляцій з боку Росії.
"Такі країни, як Німеччина, повинні скорочувати обсяг природного газу, який вони купують у Росії, а не підвищувати його", - заявив Баррасо.
Раніше з критикою Північного потоку-2 також виступав президент США Дональд Трамп, який заявляв, що Німеччина стала "заручницею" Росії.
Зазначимо, що в кінці червня джерело Reuters в міністерстві економіки Німеччини заявило, що США запевнили міністерство, що не вводитимуть санкції проти підрядників будівництва газопроводу.

Північний потік-2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком - 55 млрд куб. м. газу.
Північний потік-2 проляже вздовж газопроводу Північний потік дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Очікується, що Північний потік-2 може бути введений в експлуатацію до кінця 2019 року.
Дозвіл на його будівництво видали Швеція, Фінляндія та Німеччина. Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща, Україна і США.
Раніше глава Газпрому Олексій Міллер заявляв, що після запуску газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Related

Події у світі 5132899353700516859

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item