Не Марсом єдиним. Як NASA збирається досліджувати Венеру за допомогою фантастичного дрона

Не Марсом єдиним. Як NASA збирається досліджувати Венеру за допомогою фантастичного дрона
NASA планує дослідити чи було життя на Венері
NASA готує дрон для вивчення атмосфери Венери. Вчені хочуть дізнатися, чи дійсно там було життя і як воно закінчилося.
Якщо говорити про межпланетарні подорожі людини, на думку спадає тільки один варіант – Марс.
Венера, яка набагато ближче може підійти до Землі, є дуже небезпечною і нестерпною для існуючих космічних апаратів.
Хоча, багато хто вважає, що саме ця планета була сестрою-близнючкою Землі, і, проаналізувавши сучасний стан Венери, ми можемо передбачити, яке майбутнє чекає на нашу блакитну батьківщину.
Днями стало відомо, що NASA готує безпілотник, який зміг би витримати жорсткі умови атмосфери Венери. Як пише Universetoday, Національне бюро аеронавтики доручило компанії Black Swift Technologies розробити дрон для можливої місії на Венеру.
Незважаючи на те, що апарат планують експлуатувати тільки у верхніх шарах атмосфери – створити настільки стійкий і міцний безпілотник буде вкрай складно.
«Тиск і температура там схожі на земні, так що це може стати хорошоим навколишнім середовищем для пошуку доказів життя. Але вітер у верхніх шарах атмосфери Венери надзвичайно сильний, що кидає виклик дизайну дрона» – розповів в інтерв'ю Daily Camera Джек Елстон, засновник Black Swift Technologies.
Оскільки безпілотник повинен постійно знаходиться в повітрі, потрібна така технологія, яка дозволила б за мінімального споживання енергії утримувати апарат нальоту.
Компанія-розробник отримала грант від NASA на $125000 і вже за півроку повинна представити проект космічного дрона. Якщо ідею схвалять, Black Swift Technologies отримають ще $725000 на створення перших прототипів.
Минулого року, та сама компанія отримала майже мільйон доларів від NASA на створення дронів для вивчення температури, газу, швидкості вітру і тиску всередині вулканів Коста-Ріки. Досвід в розробці літальних апаратів для складних умов може допомогти створити дослідницький безпілотник, і незабаром запустити його на Венеру.
Головна причина місії на Венеру – доказ або спростування того, що ця планета була більш за все схожа на Землю в Сонячній системі, мала досить води, нормальні атмосферні умови і, крім фізичних подібностей, також була населена живими організмами.
Вчені припускають, що все це було близько двох мільярдів років тому, і навіть створили приблизний макет того, як виглядала Венера в той час.
Згідно з дослідженнями, через те, що Венера знаходиться набагато ближче до Сонця, ніж Земля, її океан міг випаруватися, і молекули води в повітрі були б розділені сонячним ультрафіолетовим випромінюванням, а весь гідроген пішов би в космічний простір.
Без води на поверхні, вуглекислий газ в атмосфері міг призвести до неконтрольованого парникового ефекту, який і перетворив Венеру на пекельну газоподібну кулю.
Хоча і названа Венера на честь давньоримської богині любові, зараз це, радше, богиня смерті. Атмосфера планети дуже щільна, і тиск там у 92 рази більше, ніж на Землі. Температура поверхні Венери – понад 460 градусів Цельсія.
Через щільні хмари планети, докладні карти її поверхні з'явилися тільки на початку 1990-х. Кліматичні умови Венери настільки жорсткі, що жоден з космічних апаратів не пропрацював на її поверхні понад дві години.
У разі успішної розробки безпілотника для Венери, NASA може наблизитися до ідеї розміщення цілої людської колонії в атмосфері Венери.
Вчені навіть розробили проект і порахували, що на висоті 50 км над поверхнею планети, умови гравітації, температури, тиску будуть схожі на земні, і сонячна радіація не буде така шкідлива, як на Марсі.

Related

Технології 4095339469184925885

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item