Радикали з С14 побили адвоката в залі суду Києва

Радикали з С14 побили адвоката в залі суду Києва
Радикали напали на адвоката при поліцейських в залі суду

Представники організації напали на адвоката через те, що, на їхню думку, він захищає не того, кого "треба".

Учора, 7 серпня, в Апеляційному суді Києва радикали з організації С14 напали на адвоката Олега Поваляєва. Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України.
Повідомляється, що Поваляєв брав участь в судовому засіданні, на якому також перебували кілька людей з символікою однієї з праворадикальних організацій. Ті поводилися відверто провокаційно, демонструючи повну зневагу до учасників судового процесу та намагалися зірвати судове засідання. Юрист зробив їм зауваження, після чого зазнав побиття.

Після оголошення перерви в судовому засіданні адвокат на виході із зали суду зіткнувся з групою, приблизно з 30 осіб. Вони, викрикуючи образи і нецензурну лайку, почали погрожувати йому фізичною розправою у зв'язку з тим, що адвокат на їхню думку, захищає не того, кого "треба".
Зазначається, що після зауважень юриста про неприпустимість провокаційної поведінки в суді двоє з них схопили адвоката, а третій вдарив його рукою в обличчя.

З боку поліції, яка була присутня при тому, що відбувається, не було жодної реакції. Фактично, як пише Асоціація, з боку правоохоронців було потурання радикалам в скоєнні злочину.
"Ми бачимо ще один прецедент, коли невідомі особи в зрозумілий їм "спосіб" вказують адвокату, хто має право на юридичну допомогу, а хто ні. Хоча Конституція дає таке право кожному, очевидно, члени цієї організації не знають про приписи Основного закону, а поліція, хоч і знає, проте байдуже ставиться до порушень професійних прав адвокатів та конституційних прав громадян", - заявила Голова Комітету захисту прав адвокатів Ганна Боряк.

За даним фактом Поваляєв подав повідомлення про кримінальне правопорушення. Він проходить медичне обстеження для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень.

Те, що відбулося, буде предметом розгляду на черговому засіданні Комітету захисту прав адвокатів НААУ, призначеному на 10 серпня 2018.

Related

Гаряча новина 2826519054687011627

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item