У Швейцарії заморозили понад $5 млрд "російських коштів" через санкції США

У Швейцарії заморозили понад $5 млрд "російських коштів" через санкції США
Credit Suisse заморозив рахунки росіян
Один з найбільших швейцарських банків Credit Suisse заморозив приблизно 5 мільярдів швейцарських франків (трохи більше $5 мільярдів) на рахунках, пов'язаних з Росією, щоб уникнути наслідків американських санкцій, повідомляє Reuters.
"Credit Suisse співпрацює з міжнародними регуляторами, щоб забезпечити виконання санкцій, включаючи санкцій, пов'язаних з Росією", - сказала прес-секретар банку.
У Credit Suisse відмовилися назвати імена власників заморожених рахунків.
Як зазначає Reuters, для російських олігархів такий крок може заблокувати важливий канал фінансування, а також безпечну гавань для їхніх мільярдних статків.

За даними центробанку Росії, в 2017 році в Швейцарію вивели близько $6,2 млрд, що становить близько 14% від загального відтоку капіталу за кордон.
Нагадаємо, що в квітні Мінфін США ввів санкції проти великих російських бізнесменів і топ-чиновників, в тому числі проти таких олігархів, як Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг і Кирило Шамалов. Також під санкції потрапили 12 російських компаній, серед них Рособоронекспорт, Базовий елемент, група компаній Ренова.

1 серпня в Конгрес США був внесений законопроект, який посилює антиросійські санкції. Законопроект, серед іншого, передбачає посилення санкцій щодо енергетичного і фінансового секторів Росії, її олігархів і державних підприємств, застосування санкцій щодо російського суверенного боргу.

Related

Економіка 2499110990134016571

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item