Ні шпигунам. З App Store видалили VPN-сервіс Facebook

Ні шпигунам. З App Store видалили VPN-сервіс Facebook
Facebook став фігурантом чергового скандалу
Apple видалив анонімайзер Facebook Onavo Protect через те, що він порушує правила збору персональних даних.
Згідно зі звітом The Wall Street Journal, в Apple постановили, що VPN-сервіс Onavo Protect, який належить Facebook, порушує політику збору інформації про користувачів.
Джерела видання повідомляють, що Facebook був змушений видалити свій додаток з App Store.
В цьому році Apple оновив умови користування App Store з метою обмеження додатків, які збирають персональні дані аудиторії і використовують їх у рекламних цілях.
Звіт свідчить, що раніше в цьому місяці Apple попередив Facebook про те, що анонимайзер Onavo порушує нову політику конфіденційності і декілька днів тому керівництво соціальної мережі, нібито добровільно, згорнуло активність свого додатку у App Store.
Видалення Анонімайзера з App Store не забезпечить його вилучення з телефонів користувачів, але тепер Facebook більше не зможе оновити свій сервіс для "анонімного" користування інтернетом.
Хоча, джерела журналу кажуть, що Facebook не збирається видаляти Onavo Protect з Play Market - аналогічного сервісу додатків для Android.
Як пише Gizmodo, представники соцмережі наполягають на тому, що вони не збирають дані через Onavo для рекламних цілей.
Кілька тижнів тому ЗМІ повідомляли, що згідно інсайдерськими даними WSJ Facebook запросив фінансову історію користувачів у трьох міжнародних банківських конгломератів - Wells Fargo, JP Morgan Chase і Citigroup.

Related

Технології 3126789695934674560

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item