"Торнадівцям" і наглядачам світить строк за бунт у СІЗО

"Торнадівцям" і наглядачам світить строк за бунт у СІЗО

Військова прокуратура повідомила про підозру 4 колишнім бійцям роти "Торнадо" та 2 співробітникам Лук'янівського СІЗО у справі бунту "торнадівців".
Їх звинувачують у масових заворушеннях та незаконному поводженні зі зброєю, а також супротиві, погрозах та посяганні на життя представника влади. Крім цього, повідомлено про підозру 2 співробітникам державної установи "Київський слідчий ізолятор" - пособникам організованої групи у вчиненні цих злочинів. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
"Під час слідства встановлено, що організована група з числа ув'язнених колишніх співробітників роти "Торнадо", за пособництва працівників ізолятора вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень із підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя. У вчиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, погроз вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків, а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу", - заявили в прокуратурі.
Дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків.
У ГПУ зазначили, що підозрювані з числа колишніх командира та бійців роти "Торнадо" утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні. Щодо підозрюваних працівників слідчого ізолятора застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.
Колишні бійці спецроти міліції "Торнадо" забарикадувалися у камерах Лук'янівського слідчого ізолятора, коли їх мали етапувати. До бунту "торнадівців" приєдналися й інші в'язні. На місце приїхав спецназ Державної пенітенціарної служби, виходи та під'їзди заблокувала поліція. Під СІЗО зібралися активісти, які намагались завадити розділенню утримуваних екс-бійців.

Related

Суспільство 979561363438050618

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item