У Мінську домовилися про "шкільне перемир’я" на Донбасі

У Мінську домовилися про "шкільне перемир’я" на Донбасі
Ілюстративне фото
Тристороння контактна група на перемовинах у Мінську схвалила рішення про безстрокове припинення вогню на Донбасі з опівночі 29 серпня 2018 року - у зв'язку з початком навчального року.
Про це заявила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.
"Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтверджує свою повну відданість безстроковому припиненню вогню у зв'язку з початком навчального року, починаючи з опівночі 29 серпня 2018 року", - заявила вона в Facebook.
За словами Оліфер, сторони, в тому числі представники бойовиків, зобов’язалися забезпечити сталий режим припинення вогню та безперешкодний доступ СММ ОБСЄ по всій території України для моніторингу та верифікації режиму тиші.
На переговорах у Мінську також проінформували про хід "хлібного перемир'я", яке тривало з 1 липня по 20 серпня на час збору врожаю. За даними української сторони, під час перемир'я бойовики здійснили майже 1,5 тис. обстрілів, в тому числі з забороненої Мінським угодами зброї – РСЗВ Град, танків, артилерії, мінометів. Є жертви серед військових та цивільних. За цей період СММ ОБСЄ зафіксувала обстріли дев'яти населених пунктів.
Нагадаємо, що в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах українська сторона запропонувала помилувати двох росіян, щоб розблокувати процес звільнення українських політичних в‘язнів та заручників з РФ і з окупованих територій.

Related

Події в Україні 2389734823456251971

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item