У Харкові чиновниці, яка допустила смерть дитини, дали умовний термін

Суд виніс вирок у справі про смерть дитини

Жінка уклала з прокурорами угоду про визнання провини, звільнилася з роботи і пообіцяла відшкодувати всі судові витрати.

 
Начальницю служби у справах дітей Новобаварського району Харкова Олену Таркіну, яка допустила смерть трирічної дитини внаслідок насильства в сім'ї, визнали винною. Відповідне рішення виніс Жовтневий районний суд Харкова, повідомляє в середу, 8 серпня, KharkivToday.
 
Чиновницю засудили до трьох років в'язниці з випробувальним терміном в один рік за службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки.
 
Суд врахував той факт, що жінка уклала з прокурорами угоду про визнання провини, звільнилася з роботи і пообіцяла відшкодувати всі судові витрати в повному обсязі. При цьому Таркіна подавала апеляцію на своє відсторонення від роботи, але програла її.
 
Як повідомлялося, у вересні минулого року в центр звернувся дядько дитини. Він розповів, що чоловік його сестри регулярно б'є двох малолітніх дітей 6 і 3 років і написав заяву про вилучення дітей.
 
Однак, як встановило слідство, перевірку директор центру не проводила, а в кінці того ж місяця 3-річного хлопчика з цієї родини швидка доставила до лікарні, де від численних травм і фізичного виснаження він помер.
 
Слідство з'ясувало, що загиблу дитину і її старшого брата систематично бив батько в присутності матері, яка не зупиняла знущання. Після побиття у 2017 році у дитини була зламана нога, хлопчик перестав ходити. Замість того, щоб відвезти малюка в лікарню, батько продовжував бити дитину - зламав ребра, завдав черепно-мозкову травму. Хлопчик тривалий час нічого не їв, потім впав в кому.
 
"Згідно з висновками експертів, смерть дитини настала в результаті голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мав характер особливого мучення і тривав більше року", - розповів представник прокуратури.
 
Як повідомлялося, за халатне ставлення до своїх обов'язків, що призвело до трагедії, 48-річному посадовцю загрожує до 5 років позбавлення волі.

Related

Суспільство 1436864387483324957

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item