Відкриють кафе, в якому обслуговуватимуть офіціанти з вадами слуху

Відкриють кафе, в якому обслуговуватимуть офіціанти з вадами слуху

Троє молодих активістів Євгеній Божевський з Дніпра, Валентина Ротарі з міста Бєльці в Молдові та Мар'яна Корольчук з Івано-Франківська вперше познайомилися на YEP Startup Summer Camp 2018, міжнародному таборі з підприємництва.
Міжнародний табір з підприємництва проходив 11-15 липня у Києві і за кілька днів молоді люди розробили унікальний проект із назвою "Тиша", - пише Фіртка.if.ua
Його суть полягає у створенні кав'ярні, де весь персонал — це люди з вадами слуху. Локація розрахована в тому числі і на відвідувачів, котрі не мають особливостей слуху.
Відкриття таких просторів запланували на базі закладів громадського харчування у містах проживання засновників проекту.Особливістю стане запровадження інтерактивного меню. В ньому, крім текстових назв страв, розмістять картинки-підказки з їх зображенням жестовою мовою, котрі допоможуть зробити замовлення та поспілкуватися з офіціантом.
Проект "Тиша" отримав багато позитивних відгуків на Summer StartUp Camp 2018, як серед учасників, так і серед членів жюрі.Підхід студентів до вирішення такого складного соціального питання оцінили спеціальною премією від міжнародної компанії Lucky Labs.
"Ми відзначили стартап Тиша ще на церемонії переможців у таборі Summer StartUp Camp 2018. Цей проект вирізнявся з-поміж інших не тільки важливою соціальною складовою, але й доволі оригінальною презентацією. Його автори не з чужих слів знайомі з проблемою інклюзивності і змогли створити корисну ініціативу, яка спрямована не тільки на вирішення бізнес-задач, але й на розширення соціальної орієнтованості", — коментують у прес-службі Lucky Labs.
За словами Валентини Ротарі, співзасновниці проекту, люди із вадами слуху дуже чутливі, їх легко образити.
"Вони мають відкриті серця та прагнуть бути корисними світові, але на жаль, буденні для нас речі для таких людей стають майже нездійсненними. На жаль, люди з слуховими вадами найчастіше контактують лише із тими, хто знає мову жестів. Живе спілкування із зовнішнім світом, де панують слова та інтонації, у них часто обмежується походом до лікаря та в магазин. Та іноді навіть цього неможливо зробити без супроводу сурдоперекладача чи без застосування додатку в смартфоні. Тому є потреба саме у взаємодії, у відчутті причетності та залученості до решти соціуму".
Про це дівчина дізналася не з книжок, адже обоє її батьків мають вади слуху.
За словами засновників, стартап виконуватиме надзвичайно важливу соціальну функцію: надасть можливість людям із вадами слуху отримати робоче місце та соціалізуватися.
Планується, що це буде спільнота, де слабочуючі і відвідувачі, які вільно чують і розмовляють, зможуть поспілкуватися, повчитися або просто попити кави в тиші. Частина прибутку від проекту буде йти на закупівлю слухових апаратів.
Українські знаменитості знялися у фотопроекті "Зіркова абетка". Його створили для того, щоб привернути увагу до проблеми людей з вадами слуху.

Related

Бізнес 3717598241472774411

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item