Кишкову паличку навчили малювати портрети

Науковці з університету Рима навчилися за допомогою світловою стимуляції примушувати кишкову паличку E. coli зображувати портрети. 
Поки що вдалося відтворити зображення Мони Лізи з картини Леонардо да Вінчі, Альберта Ейнштейна і Чарльза Дарвіна.
Команда змінила генетику клітин так, щоб вони містили протеїн протеорходопсин. Він зустрічається в океанічних бактеріях і змушує їх реагувати на світло. Завдяки тому, що кишкова паличка має джгутики, вона може переміщуватися і реагувати на світло. Його подавали через мікропрожектори, пояснює Daily Mail.
Автор: Daily Mail
Кишкову паличку навчили малювати портрети
Зображення Мони Лізи да Вінчі
Автор: Daily Mail
Портрет Альберта Ейнштейна
Портрет Альберта Ейнштейна
Автор: Daily Mail
Портрет Чарльза Дарвіна
Портрет Чарльза Дарвіна
На опублікованому відео видно, як змінюється портрет Альберта Ейнштейна та Чарльза Дарвіна.

На формування портрета Мони Лізи мільйони бактерій витратили 4 хв. Її обрали, бо впізнавана. А Ейнштейн і Дарвін символізують поєднання фізики та біології, пояснюють.
Таким чином бактерії є живими будівельними елементами, які можна використовувати для транспортування речовин чи клітин, а також при створенні мікророботів.
48-річному Грегу Мантеуфелю лікарям довелося ампутувати всі 4 кінцівки через інфекцію. Заразився нею чоловік від свого собаки, який всього лиш лизнув свого господаря. Специфічних симптомів у Грега не було: усі прояви нагадували звичайний грип. Однак згодом на руках і ногах чоловіка почали проступати синці

Related

Цікаво 7297792386141255423

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item